Hoe je slimmer kunt worden

0
774

Diversity of thinking
Zorgen meer meningen voor een beter resultaat in business en in je leven? Zo ja, welke meningen dan? Juliet Bourke deelt haar ervaringen met en research van business diversity.

Je verzamelt gelijkgestemde mensen om je heen dus echt originele oplossingen kun je niet verwachten. Om dat te doorbreken kun je de volgende voorbeelden volgen:

Discipline
Ga op individueel niveau met iemand zitten praten totdat je werkelijk begrijpt wat hij wil, denkt en bedoelt en ga dan pas naar de volgende –  Barack Obama

Leer van je critici – Warren Buffet

Als je iets hoort waar je het niet mee eens bent, schrijf het meteen op zodat je het zelf niet kunt afzwakken/veranderen zodat het je beter uitkomt – Charles Darwin

Al deze methoden zijn een vorm van gedisciplineerde aandacht voor andere denkbeelden. Nodig om ooit tot andere inzichten en oplossingen te komen dan die je zelf kunt bedenken. Dus verzamel zoveel mogelijk mensen om je heen die veel weten over jouw onderwerp maar niet perse hetzelfde uitgangspunt hanteren.

Diversiteit is nodig om tot nieuwe inzichten en oplossingen te komen
Als laatste blijkt uit onderzoek dat mensen die er anders uitzien dan jij er automatisch voor zorgen dat je meer oplet omdat je iets ander verwacht dan jij zelf kunt bedenken. Een gemengd team (ideaal is 40-60%) is dus nodig om baanbrekende oplossingen te bedenken.

Juliet Bourke
Juliet Bourke leidt The Australian Diversity & Inclusion Practice and is betrokken bij The Australian Leadership Practice – als HR partner bij Deloitte. Haar laatste boek is heet ‘Which two heads are better than one?’ Hoe diversiteit in teams kan leiden tot baanbrekende ideeen en betere beslissingen.

Deze TED talk en nog veel meer zijn in detail te bekijken op www.ted.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here