Vrouwen waren en zijn de uitvinders van bier

0
722

Het overkwam mijn vriend en mij opnieuw op de eerste terrasdag van dit jaar, wat met een blik naar buiten nu haast onvoorstelbaar ver weg lijkt. De bestelling was 1 bier en 1 witte wijn.

De serveerster plantte het wijntje voor mijn neus en het biertje voor dat van manlief. En het was toch heus andersom.

Vrouwen waren weliswaar ooit de uitvinders van het bier brouwen, maar jarenlang leek het gerstenat een mannendrankje. Daar komt gelukkig wel wat verandering in. In Enschede brouwden vrouwen het afgelopen jaar een speciaal bier. Het heet LUST en stroomt vanaf komend weekend uit de tap. Daarover schrijft TUBANTIA.

Het idee komt van de vrouwen en vriendinnen rond de brouwerij van Rigtersbier in Buurse. Ze vonden het tijd voor een eigen bier. Merel en Fleur Hogenelst, Minke van der Velde, Milou van den Bos en Eva Leemreise zochten zelf de ingrediënten uit. Want het moest een licht, wit terrasbier worden.

Na veel ploeteren, schoonmaken en proeven is er deze week 900 liter licht, fris en zomerblond bier gebotteld. Het meeste ging in fusten maar ongeveer eenderde ging in zwarte flesjes waar Rigtersbier bekend om is. Voorzien van een zelf ontworpen etiket.

Afgelopen weekend liep het blond schuimend goedje uit de tap bij Het Bolwerk en De Beiaard in Enschede. Daarna is het ook elders te drinken, zoals op het bierfestival Atak op 7 mei.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here