Carriere mk = zorgen dat je gezien wordt

0
868

Als je graag carrière wilt maken moet je aan de slag.

Social presence
Als eerste moet je beseffen dat jij een merk bent. En net als elk zakelijk merk, moet alles wat er over jou te vinden is passen bij dat merk. iedere tweet, blog, opmerking moet onderstrepen welke kennis je hebt, hoe je in het leven staat en wat jij belangrijk vindt. Immers, bedrijven huren geen cv’s in maar mensen. en reken maar dat je gegoogled wordt als je solliciteert, zelfs bij interne sollicitaties.

Netwerken
Zorg dat je een relevant netwerk om je heen verzameld. Jouw volgende baas kan nu nog bij de concurrent werken of op een andere afdeling. hoe groter je netwerk, hoe meer kansen je krijgt. En wees betrokken bij alles dat er in jouw branche gebeurt. Ga naar meetingen, conferenties en reageer op relevante artikelen.

Geef een mening
Een prima manier om anderen te laten weten wat jouw inzichten zijn en jouw talenten worden perfect geëtaleerd. meetingen zijn daarvoor perfect maar vergeet ook niet lunches of koffieautomaat momentjes. Natuurlijk altijd met respect naar anderen, beginnen met een vraag is een leuke communicatieve truc.

Neem de leiding
Zelfvertrouwen is altijd aantrekkelijk en de leiding nemen bij een project is een uitwekende manier om jouw talenten naar voren te laten komen. En vergeet niet ook de leiding te claimen. Een bedankje naar het team is mooi maar niet ten kosten van jouw eigen rol.

Doen
En, als altijd, is het belangrijk om te doen. Niet alleen vragen stellen of kritisch zijn maar ook actie ondernemen.

Wendy Broersen

Bron: Businessnewsdaily.com – Nicole Fallon Taylor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here