Column Ingeborg: De ideale manager

0
1545

In mijn werk als interim secretaresse heb ik voor veel verschillende directeuren en managers mogen werken. Dat varieerde van een directeur die alles zelf wilde doen tot een manager waar ik de vrije hand kreeg.

Laatst vroeg iemand mij: welke eigenschappen heeft jouw ideale manager eigenlijk?

Ik moest daar wel even over nadenken. Maar ik ben eruit…De ideale manager voor mij is iemand die inspireert, motiveert, enthousiasmeert én stimuleert. Hij (of zij!) is niet dominant, maar zegt wel waar het op staat. Hij doet dat op een correcte manier, niet kwetsend. Mijn manager is betrokken, eerlijk en oprecht. Hij geeft werkzaamheden uit handen en vraagt mij ook mee te denken bij nieuwe projecten. En ik zie dat mijn inbreng ook gebruikt wordt.

Als ik een dag thuis wil werken, omdat dat beter uitkomt voor het thuisfront, gaat hij hiermee akkoord, zonder allerlei lastige vragen te stellen.

Persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk. Als ik een cursus of opleiding wil volgen om mezelf te ontwikkelen, dan juicht mijn manager dit toe.

Onze kracht

Ik heb vaak aan een half woord genoeg om de juiste ondersteuning te bieden. Mijn manager weet dat en maakt daar ook optimaal gebruik van. Dat is de kracht van onze samenwerking.

Het perfecte duo

Veel managers kunnen moeilijk omschrijven naar welke secretaresse ze op zoek zijn. Ze geven aan over welke diploma’s en ervaring iemand moet beschikken, maar niet welke skills iemand nog meer moet hebben. Dat merken ze pas als ze een tijdje samen hebben gewerkt…En dan is het vaak al te laat, weg samenwerking. De vraag is: bestaat het perfectie duo eigenlijk wel?

Welke eigenschappen heeft de ideale secretaresse voor jou als supervouw? 

 

Geschreven door: Ingeborg Lentjes

Ingeborg Lentjes

 

Ben je op zoek naar toptalent? Dan is het actief online werven van personeel de juiste manier. Wij helpen je daar graag bij. Lees meer over onze E-recruitment werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here