Column Wendy: Zorg jij goed voor jezelf?

0
1220

12 mei is de Dag van de Zorg. Iets waar veel vrouwen mee te maken hebben. Dat zit immers ingebakken, dat zorgen. Ik heb altijd al diep respect gehad voor alle mantelzorgers (vaak vrouwen).

Zelf heb ik dat soort nare situaties van dichtbij meegemaakt toen mijn moeder ziek werd op mijn 14e en ik aan het zorgen sloeg. Zij overleed, na 10 jaar af en aan ziek te zijn geweest, bij ons thuis. Toch hebben mijn ouders mij altijd aangespoord in het buitenland te werken en studeren en heeft haar ziekt mij dus nooit echt belemmerd. Tot op deze dag heb ik daar nog steeds heel veel waardering voor.

Wij vinden zorg belangrijk
Gisteren hebben we de eerste opnames gedaan voor het tv programma Vox Femini (de stem van de vrouw). Geweldig om te doen en wat hebben we mooie antwoorden op camera gekregen op onze vragen. We waren bij een internationale club van zakenvrouwen (PWN Amsterdam) en op de vraag “Wat zou het voor jou betekenen, een vrouw in het Witte Huis? gaven veel vrouwen het antwoord dat er meer begrip en empathie zou zijn daar. Dat kan geen kwaad in ene Huis waar vele oorlogen zijn begonnen.

Dat zorgende is blijkbaar ook heel belangrijk voor ons. En het is een welbekend feit dat als een vrouw in een Derdewereldland een mooi bedrijfje kan opstarten daar niet alleen haar gezin maar het hele dorp van mee profiteert, wat niet gebeurt als een man dat doet. Een vrouw zorgt ook buiten haar gezin daarom focussen veel goede doelen zich op vrouwen in ontwikkelingslanden.

Vergeet niet voor jezelf te zorgen
Waar we minder goed in zijn, en ja daar hoor ik ook bij, is voor onszelf zorgen. Als iedereen ziek is blijft mama doorlopen, we nemen te weinig slaap en vaak te weinig tijd voor onszelf. Het aantal vrouwen dat een burn-out krijgt is dan ook meer dan 2x zo hoog als de mannen.

Dus hierbij doe ik de oproep niet alleen even stil te staan bij de Dag van de Zorg maar ook vandaag even goed voor jezelf te zorgen! Wat ga jij doen vandaag? Ik hoor graag een paar suggesties (schrijf ze in de reacties), dan weet ik wat ik vanavond ga doen…

Wendy-Broersen-supervrouwenWendy Broersen is initiatiefnemer van Supervrouwen. Een concept dat zich inzet voor de groei van vrouwen. Omdat zij ervan overtuigd is dat met meer vrouwen in leidinggevende en beslissingnemende functies, de wereld er een beetje beter van zal worden. Daarnaast heeft Wendy o.a. een reclamebureau: Wennies Advertising.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here