Column Wendy: Waar ben jij bang voor?

0
811

Wat mij opvalt dat dat wij geweldig zouden kunnen zijn. Mits wij minder bang zijn. Zo vaak zie ik een vrouw ergens voor terugschrikken terwijl ze daarmee een prachtige kans laat schieten. Flink wat onderzoeken hebben als resultaat dat vrouwen voorzichtiger dan mannen zijn. Dat zorgt ervoor dat ze als starter vaak succesvoller zijn maar daarna niet zo snel groeien als mannelijke ondernemers. Dat ze minder vaak gevraagd worden voor die topbaan.

Deze week heb ik heel veel vrouwen benaderd om mee te werken aan een van de nieuwe programma’s van Supervrouwen TV. En in bijna ieder gesprek moet ik die vrouwen gerust stellen of ‘overhalen’. “Bij twijfel niet doen.” zeg ik dan. Maar eigenlijk bedoel ik dat juist niet.

Wat kan er gebeuren?
Mijn manier om om te gaan met vragen waarop ik het antwoord niet meteen weet is de volgende vraag te stellen: Wat is het ergste dat mij kan overkomen als ik ja zeg en het gaat niet goed? Als het antwoord daarop iets is waar ik mee kan leven, doe ik het. Daar denk ik dan niet verder over na, ik doe gewoon. En ik zeg gewoon, want dat is het toch ook? Als de groten der aarde alles in orde wilden hebben, alle zekerheden hebben waren heel veel dingen nooit gebeurd of uitgevonden.

Ik geloof in haardkleedjes
Geregeld wordt mij de vraag gesteld hoe het komt dat ik veel dingen voor elkaar krijg. En ik geef altijd hetzelfde antwoord: “Ik geloof in haardkleedjes. Gewoon een klap erop en erover heen lopen.” Wij vrouwen zijn geweldig in het bedenken van allerlei redenen om iets niet te doen. Beren op de weg dus. Niet de beren die we tegenkomen als we doen houden ons tegen, maar de beren die we zelf op de weg zetten voordat we überhaupt zijn begonnen.

Uitdaging van deze week
Daarom daag ik je uit om eens op de plank te kijken naar een van jouw ideeën om je leven, je bedrijf of het leven van anderen te verbeteren. En jij bent een Supervrouw dus die ideeën liggen op die plank. Pak een van die ideeën, stel mijn vraag, sla die beren op hun kop en DOE.

Ik hoor heel graag in de reacties: wat jij hebt gedaan, welke stap je hebt gezet en waar ik je misschien mee kan helpen!

Wendy-Broersen-supervrouwenWendy Broersen is initiatiefnemer van Supervrouwen. Een concept dat zich inzet voor de groei van vrouwen. Omdat zij ervan overtuigd is dat met meer vrouwen in leidinggevende en beslissingnemende functies, de wereld er een beetje beter van zal worden. Daarnaast heeft Wendy o.a. een reclamebureau: Wennies Advertising.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here