Column Ingeborg: De ideale secretaresse

0
1527
Business woman leading her team isolated on white

Het vak van de secretaresse verandert in een snel tempo. De ondersteuning hoeft allang niet meer alleen te bestaan uit het uitvoeren van “concrete” opdrachten.

Wat kan de ideale secretaresse zoal voor je betekenen?

  • De ideale secretaresse is steeds vaker een co-manager. Zij denkt mee en doet mee. Hierdoor kan ze je veel werk uit handen nemen. Dat scheelt tijd, zodat je meer focus  hebt om bezig te zijn met je core business.
  • Ze is altijd als eerste op de hoogte van technologische ontwikkelingen, waardoor jullie makkelijker en effectiever samen kunnen werken.
  • Ik hoor steeds vaker dat een aantal werkzaamheden van de secretaresse gaan verdwijnen. Dit komt o.a. door de nieuwe generatie managers, die net zo gemakkelijk zelf even een afspraak maken via hun mobiel. Maar…betreft het een afspraak met meerdere deelnemers, dan is het toch hartstikke fijn dat je niet iedereen zelf hoeft te bellen om te informeren wanneer zij beschikbaar zijn…
  • Ze staat in direct contact met collega’s, ze weet wat er leeft bij haar collega’s en kan dit ook vertalen naar haar manager.
  • De secretaresse is en blijft het visitekaartje van het bedrijf. Een professioneel uithangbord. Als jij onderweg bent, dan kan je secretaresse vragen beantwoorden van klanten en medewerkers.

Over het opleidingsniveau van de topsecretaresse is al veel gesproken. Zij fungeert tegenwoordig echt op HBO-niveau. Jij als manager kunt optimaal gebruik maken van haar kwaliteiten: durf werkzaamheden daarom ook te delegeren!

Eerder schreef ik over de eigenschappen van “mijn” ideale manager.

Geschreven door: Ingeborg Lentjes

Ingeborg Lentjes

 

Ben je op zoek naar toptalent? Dan is het actief online werven van personeel de juiste manier. Wij helpen je daar graag bij. Lees meer over onze E-recruitment werkwijze.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here