Column Wendy: Maxima als inspirerende vrouw

0
2490

Afgelopen maandag was ik als persmuskiet te gast bij het The Next Women event waar Koningin Maxima sprak. Nu heb ik haar al een paar keer eerder van dichtbij mogen zien en zelfs ontmoeten, dus ik moet zeggen dat ik meer onder de indruk was van de lijst van andere sprekers dan het feit dat Maxima er zou zijn. Dus toen we, na al het gedoe van de AIVD (protocol en dergelijke), eindelijk Maxima de zaal in zagen lopen was ik vooral bezig met mijn voorbereidingen voor de volgende sprekers en mijn Twitter account.

Charisma
Haar speech begon in vlekkeloos Engels met een charmant Zuid-Amerikaans accent. En natuurlijk keek ik op toen ze het podium op kwam. Ze zag er prachtig uit, net als de meeste van de bijna 800 zakenvrouwen op het event, maar het effect dat ze op de zaal had was waarom ik bleef kijken. Charisma is een ongrijpbaar iets.

Luisteren
Ik bleef luisteren doordat de inhoud van haar speech zorgde dat ik, en de rest van de zaal met mij, gesterkt werd in ons enthousiasme om te ondernemen en groeien. En vooral dat laatste is iets dat wij vrouwen wel wat meer mogen ambiëren. Dat vindt Maxima en roep ik zelf al jaren. We waren het dus roerend met elkaar eens.

“NL onderneemsters zijn vaak hoger opgeleid dan ondernemers dus is het logisch dat we vaker in de ‘drivers seat’ zouden moeten zitten. Het is OK om ambitieus te zijn” (wat haar bijna een spontane ovatie opleverde). “Vrouwen zouden zich niet moeten laten tegenhouden door sociale normen en een gebrek aan zelfvertrouwen. Vrouwelijke leiders moeten andere vrouwen helpen met coaching, advies en investeringen. We moeten deuren openen voor elkaar.” De speech duurde kort maar was boeiend en werd op een oprechte manier gebracht.

En laten we eerlijk wezen; ook Koningin Maxima heeft ambities dus ze weet waar ze over praat. Ze heeft er een fan bij.

Wendy-Broersen-supervrouwenWendy Broersen is initiatiefnemer van Supervrouwen. Een concept dat zich inzet voor de groei van vrouwen. Omdat zij ervan overtuigd is dat met meer vrouwen in leidinggevende en beslissingnemende functies, de wereld er een beetje beter van zal worden. Daarnaast heeft Wendy o.a. een reclamebureau: Wennies Advertising.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here