Column Ingeborg: samenwerken moeilijk?

0
821
samenwerken moeilijk?

Heb jij ook weleens het gevoel dat je collega je niet begrijpt? Of dat jij niet snapt hoe je collega denkt en doet? Samenwerken is niet altijd even gemakkelijk. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer begrip krijgt voor elkaar en daardoor ook beter kunt samenwerken?

Een helder doel

Het hebben van een duidelijk omschreven doel en het streven naar een concreet (eind)resultaat, dat is wat een samenwerking zin geeft. Zorg er daarom voor dat je collega‘s weten wat jullie gezamenlijke doel is.

Communicatie en reageren

Niets kost meer energie dan werken in een omgeving waar je niet alles kan of mag zeggen. Vul dingen niet voor een ander in en communiceer zoveel mogelijk in de ik-vorm. Sta open voor nieuwe ideeën: eerst proberen, dan reageren.

Niet oordelen of roddelen

We zijn zo gewend om overal meteen een etiket op te plakken: iets is goed of iets is fout. Probeer daarom niet te oordelen. De ander mag er gewoon “zijn”, met al zijn of haar mooie en minder mooie kanten. Praat verder niet over elkaar maar met elkaar. Roddelen verpest ook de werksfeer!

Positiviteit en lol

Kijk niet alleen naar de negatieve eigenschappen van je collega. Hij of zij heeft ongetwijfeld kwaliteiten, al zijn het er niet zoveel…;-)

En verder…Wie lol heeft met elkaar, werkt fijner samen!

Geschreven door: Ingeborg Lentjes

Ingeborg Lentjes

 

Ben je op zoek naar toptalent? Dan is het actief online werven van personeel de juiste manier. Wij helpen je daar graag bij. Lees meer over onze E-recruitment werkwijze.

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here