Column Ingeborg: 3 slimme LinkedIn tips voor ondernemers

0
1117

Als ondernemer ben je zelf verantwoordelijk voor het werven en behouden van klanten. Tegenwoordig doen we dat ook online, via LinkedIn bijvoorbeeld. In dit artikel heb ik 3 slimme tips voor je op een rij gezet.

Pas je headline aan

Standaard zet LinkedIn in je headline je huidige functie en het bedrijf waar je die functie vervult. Voor zelfstandig ondernemers is dit meestal ‘Eigenaar’ bij ‘Naam bedrijf’. Dit is wel juist, maar hoeveel potentiële opdrachtgevers zoeken, denk je, op “eigenaar? Precies. Geen enkele.

Pas daarom je headline aan. Het is best een klus om een goede headline te verzinnen waarin staat dat je niet alleen zelfstandig ondernemer bent. Potentiële klanten willen graag weten welke pijn jij voor hun zou kunnen oplossen. Laat dat vervolgens terugkomen in je profiel, bijvoorbeeld “Ik help u bij…of Ik vind voor u…”

Vul je contactgegevens in

Stel je voor dat er een potentiële klant op je profiel terecht is gekomen en deze zou contact met je willen opnemen, maar hij kan vervolgens geen telefoonnummer vinden…Weg klant! En dat zou jammer zijn toch? Het invullen van je contactgegevens kost je een slechts een minuutje en kan je een klant opleveren.

Let op! alleen de onderste helft van je contactgegevens zijn openbaar en dus zichtbaar voor niet-connecties.

Maak gebruik van LinkedIn Tags

Wist je dat je al je contacten kunt indelen in groepen? Dit doe je met behulp van zogenaamde tags/labels. Op die manier kun je je netwerk onderverdelen naar specifieke groepen, zoals (oud) collega’s, (oud) klanten, vrienden, familie, concurrenten, leveranciers etc. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld een gerichte groep contacten zou willen benaderen met een specifieke boodschap of een bepaalde aanbieding.

Wil je meer LinkedIn tips lezen? Lees dan de tips in het artikel: “Een optimaal LinkedIn profiel”.

Veel succes!

Geschreven door: Ingeborg Lentjes

Ingeborg LentjesIngeborg is secretaresse in hart & nieren en eigenaar van SecretaresseNet.nl | het online secretaresse magazine van Nederland.

Benieuwd hoe ik voor u de perfecte secretaresse vind? Bekijk dan mijn werkwijze. Het bespaart u veel tijd en geld!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here