In de Digitale Revolutie gaan de vrouwen nu aan kop

0
977

Vrouwen zijn in opmars in de top van organisaties en binnen de directies nu de rol van chief digital officer (CDO) steeds meer gewoon wordt en digitalisering meer centraal komt te staan binnen de strategie en het succes van de onderneming.

Aldus Anna Frazzetto in haar column voor cio.nl.

Met vreugde stelt zij vast dat het niet de mannen, maar de vrouwen zijn die momenteel op kop gaan van de digitale revolutie.

Daarbij geeft Frazetto ook concrete cijfers. Waar de CIO (chief information officer) er zeker 10 jaar over gedaan heeft een vaste voet aan de grond te krijgen, lukt het de CDO (chief digital officer) in veel kortere tijd. Datzelfde geldt voor het aantal vrouwen in die rollen. Een recent onderzoek van Gartner meldt dat slechts 13% van de bedrijven een vrouwelijke CIO heeft terwijl ruim 25% van de CDO’s vrouwen zijn.

Een andere belangrijke factor waardoor kandidaten van beide seksen zich aangetrokken voelen tot digital is het imago. Voor veel nieuwe binnenkomers op de arbeidsmarkt heeft het namelijk de ‘cool-factor’. Digital wordt gezien als een spannend werkveld dat grote belangrijke veranderingen teweeg brengt via sociale en mobiele technologieën.

Frazetto eindigt haar relaas welhaast nog positiever.” In het laatste jaar is er veel meer vraag naar digitale vaardigheden en die trend gaat naar verwachting nog wel even door. Dat is een geweldige kans voor vrouwen met vaardigheden op het snijvlak van technologie en business om de stap te maken naar leidersrollen en de digitale transformatie te leiden. Onderwijl verandert het IT-leiderschap ten goede en wordt het diverser.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here