Techionista’s: nerds op hakken

0
738

Vivianne Bendermacher stopte vorig jaar als hoofdredacteur van VIVA om haar eigen medium te creëren, namelijk ‘Techionista’, wat zoveel betekent als een vrouw die helemaal gek is van tech.

En dat geldt in de eerste plaats voor Bendermacher zelf, maar omdat ze graag andere vrouwen wil aansteken met dit ‘techvirus’ is ze begonnen met haar internetplatform.

“Ik miste de wereld van techniek enorm”, vertelt ze in een interview met de collega’s van 7 Ditches TV.  “Ik ben gewoon begonnen met Techionista, dingen gaan testen en uitbouwen. Nu is het een community waar vrouwen kunnen worden opgeleid.”

Bendermacher maakt onderdeel uit van de lijst ‘Inspiring Fifty’,  is autodidact en deelt haar kennis en ervaring nu met andere ‘nerds op hakken’. Of met hen die dat willen worden. “Wij vrouwen lopen heel erg achter, 90% van de programmeurs is man. We dreigen de boot te missen, er zullen 7 miljoen banen verdwijnen en daarvoor komen een beperkt aantal technische banen terug.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here