Slappe handjes geven lijkt trend, maar zet geen zoden aan de dijk

0
1138

De manier waarop we een hand geven, is de laatste 30 jaar behoorlijk veranderd. Een goede stevige handdruk kan veel doen voor je carriere en je voortgang, maar anno nu is het vooral een slap handje.

Zo blijkt uit onderzoek van de universiteit Winston State in North Carolina onder 237 personen onder de 30 jaar, Zij moesten zoveel mogelijk kracht zetten op een dynamometer, die de kracht in kg meet. De cijfers tonen aan dat zowel mannen als vrouwen lager scoorden qua kracht in de handen dan mensen van dezelfde leeftijd in 1985.

De handsterkte van mannen daalde met 9 kg, die van vrouwen met 4,5 kg. De enige groep waar geen verzwakking merkbaar was, waren de vrouwen tussen de  30 tot 34 jaar.

Onderzoeksleider professor Elizabeth Fain: “We werken minder op het land, ook in de fabrieken is er minder handenarbeid nodig dankzij machines. En jongeren werken nu vaker op de computer, wat ook niet goed voor de de kracht van onze handen is.”

Nochtans is dat slecht nieuws voor de carrièrevooruitzichten van jongeren, want een eerder onderzoek uit 2008 toonde aan dat een slap handje bij een sollicitatiegesprek de kansen drastisch doet afnemen. Een zwakke handdruk geeft een verlegen indruk. Hoe steviger, hoe beter. Hoewel: ook weer niet zo hard dat de ander het een uur later nog voelt.

Wetenschappers noteerden op basis van onderzoek uit 2010 de regels voor de perfecte handdruk en goede eerste indruk.

  • Gebruik je rechterhand en zorg voor een stevige grip rond de hele hand. Zorg er wel voor dat je niet té stevig knijpt.
  • Jouw vingers zitten onder de palm van de hand van de ontvanger.
  • Je hand moet in het midden zijn van de ruimte tussen je jezelf en de andere persoon.
  • Met een koele en droge handpalm schud je 3x.
  • Hou niet langer dan 2 tot 3 seconden vast.
  • Zorg ervoor dat je de hele tijd oogcontact houdt.
  • Het perfecte accessoire voor een goede handdruk: een echte glimlach.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here