HOERA: de loonkloof (m/v) is door de helft gehakt!

0
831

FlrianneLinkedInBachelorstudent Florianne Verkroost van de Universiteit Twente die zaterdag de Enschedese honours-opleiding afrondde met het hoogst mogelijke cijfer, vond bewijs voor een ’significante verkleining van de loonkloof’ tussen mannen en vrouwen,

Deze is van 19% in 1986 naar ongeveer 9% in 2012 gegaan. Ze baseert dit op cijfers van het Sociaal & Cultureel Planbureau, dat tweejaarlijks uitgebreide salarisgegevens publiceert.

Het resultaat zou nog groter zijn als meegerekend wordt dat vrouwen vaker in deeltijd werken, minder vaak hoogopgeleid zijn (duurt niet lang meer) en minder vaak een technische opleiding hebben. De 9% die na aftrek van die factoren overblijft noemt Verkroost ’statistisch gezien onverklaarbaar’.

Voor de rest wordt er nog weinig bekend gemaakt. Florianne’s (summa cum laude) scriptie is namelijk zo goed dat deze waarschijnlijk zal worden gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here