Column Ingeborg: een optimale samenwerking met je secretaresse?

0
708

Maak jij gebruik van de kracht van je secretaresse en is dat wederzijds? Heeft je secretaresse aan een half woord genoeg om jou de gewenste ondersteuning te bieden? Gelukkig, dan zijn jullie een ijzersterk duo. Vooral zo doorgaan!

Ben jij (helaas) niet helemaal gelukkig met de ondersteuning die je secretaresse je geeft? Wat jou betreft kan en mag het ook anders of misschien wel iets sneller? Dan wil ik je graag helpen met deze 4 tips voor een optimale samenwerking.

Doe er je voordeel mee.

  1. Zorg ervoor dat je doel (en dus ook jullie gezamenlijke doel) helder gecommuniceerd wordt. Als je secretaresse niet precies weet waarom ze doet wat ze doet, dan doet zij haar werk zoals zij denkt dat het goed is. En als dat eigenlijk niet is zoals jij het zou willen, dan moet je er toch echt wat aan doen. Anders blijft alles zoals het is, met alle gevolgen van dien.
  2. Zorg voor een goede werksfeer. Toon interesse, maak lol met elkaar en benadruk wat goed gaat. Dit motiveert en zorgt ervoor dat je sneller en beter je doelen kunt bereiken.
  3. Reflecteer. Kijk regelmatig terug op jullie samenwerking, leer daarvan en maak eventueel nieuwe of aangepaste afspraken. Bespreek wat goed ging (en geef dan ook een compliment!) en wat beter zou kunnen.
  4. Blijf met elkaar praten (roddel dus niet over elkaar tegen collega’s) en geef directe feedback. Doe dit met respect voor elkaar en sta open voor verbeteringen en/of andere werkwijzen die je secretaresse aan je voorstelt.

Hoe werk jij samen met je secretaresse? Ik vind het leuk om via het reactieformulier onder dit artikel van je te horen welke tips jij gebruikt om de samenwerking tussen jullie te bevorderen.

Graag tot horens!

 

Ingeborg LentjesIngeborg Lentjes

 

Ben je op zoek naar toptalent? Dan is het actief online werven van personeel de juiste manier. Wij helpen je daar graag bij. Lees meer over onze E-recruitment werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here