3 tips voor het online werven van personeel

0
711
Online zoeken personeel

Steeds meer bedrijven maken gebruik van online sourcen (ook wel actief en gericht zoeken van potentiele kandidaten). Ze proberen zo op een relatief goedkope manier de ideale kandidaat voor invulling van hun vacatures te vinden. Zou jij dit ook eens willen proberen?

In dit artikel heb ik alvast 3 tips voor je op een rij gezet.

Het juiste functieprofiel

Een zoektocht naar de juiste kandidaat start met een zorgvuldig opgesteld functieprofiel. In een goed profiel hoort duidelijk te staan wat de precieze inhoud van de functie is en over welke vaardigheden, kennis en competenties de nieuwe medewerker moet beschikken.

Benoem niet alleen ‘harde’ criteria. Besteedt ook aandacht aan zaken als interesses, persoonlijkheidstype enzovoort. Deze criteria kunnen overigens later ook weer van pas komen tijdens je zoektocht via Social Mediakanalen.

Weg met die saaie of gekopieerde vacatureomschrijving!

Waar veel bedrijven de fout mee ingaan, is een onduidelijke of saaie vacatureomschrijving. Zie de vacatureomschrijving als een verkoopargument. Je wil dat ene unieke talent ervan overtuigen dat hij of zij bij jouw bedrijf moet willen werken! Probeer er qua lay-out eens iets moois van te maken: het oog wil toch ook wat!?

Zorg dat de tekst prettig leesbaar is. Maak gebruik van tussenkopjes met korte stukjes tekst, eventueel afgewisseld met opsommingstekens.

Versterk je vacaturetekst met beeldmateriaal, zoals bijvoorbeeld een logo of een foto van je product of dienst.

Tip: Een leuke foto met de toekomstige collega’s zal ook de aandacht trekken!

Bepaal je online zoek kanalen

Sociale media zijn echt zeer geschikt om je vacature snel onder de aandacht te brengen bij potentiele kandidaten. Bedenk vooraf wel heel goed na over wie je zou willen benaderen en waar deze personen zich dan bevinden.

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een junior of wil je studenten benaderen? Kies dan voor Facebook, want uit onderzoek blijkt namelijk dat jongeren daar het meest actief zijn.

Wil je professionals benaderen die al wat meer (werk)ervaring hebben? Denk dan eens aan Twitter of LinkedIn.

Is het je ondanks deze tips nog niet gelukt om de ideale kandidaat te vinden? Neem dan eens contact met mij op. Ik help je graag met het vinden van de ideale kandidaat!

Geschreven door: Ingeborg Lentjes

Ingeborg Lentjes

 

Ben je op zoek naar toptalent? Dan is het actief online werven van personeel de juiste manier. Wij helpen je daar graag bij. Lees meer over onze E-recruitment werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here