De nieuwe ‘Wolf of Wall Street’ heet Naomi

0
789

Na ‘Wall Street’ met Michael Douglas en ‘Wolf of Wall Street’ met Leonardo di Caprio was het wachten op een rolprent met een vrouwelijke bankier in de hoofdrol. Broad Street Pictures werd 2 jaar terug opgericht door actrices Alysia Reiner en Sarah Megan Thomas om films van de grond te krijgen die vrouwen meer macht verschaft in de entertainmentindustrie, zowel op het gebied van productie en regie als wel voor actrices.

Hun jongste project ‘Equity’ toont dat vrouwelijke handelaren zeker zo meedogenloos zijn. Anna Gunn, die bekend werd met de ‘Breaking Bad’-serie, is investeringsbankier Naomi Bishop. Zij moet naast allerlei deals om te overleven een omstreden maatschappij na de financiĆ«le crisis er doorheen helpen. Bishop brengt een startup naar de beurs, ondertussen wordt het fonds belaagd door een aanklager.

Recensenten zijn in de VS nogal lovend. Het Amerikaanse magazine The Atlantic bijvoorbeeld noemde de film ‘verfrissend’, Rolling Stone typeerde hem als ‘The She-Wolf of Wall Street’ en volgens The Verge zorgt de snel gemonteerde film vol plots voor veel discussie, precies waarvoor die bedoeld was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here