Plugify is succesvolle startup van Eline Leijten

0
1164

Een boekingsplatform om het makkelijk te maken te genieten van life muziek was het idee van Eline, dat begin 2016 startte. Inmiddels zijn meer dan 400 artiesten aangesloten via het platform en is ze bezig via crowdfunding opnieuw geld binnen te halen om verder door te kunnen ontwikkelen en sneller te kunnen groeien. Natuurlijk moet dat ook in de rest van Europa gebeuren. Vanaf het begin was er veel persaandacht voor het platform. Ze weet zelfs in mei de TheNextWomen Pitch-award in de wacht weten te slepen met haar idee. Wat haar een lening van 20.000,- coaching en media-aandacht opleverde. De markt in Nederland voor live muziek is geschat op 830 miljoen, die van Europa is natuurlijk vele malen groter.

Vooral voor de kleinere namen, artiesten en bands, is het heel moeilijk via Google gevonden te worden. Boekingsbureaus vragen vaak een flink % van de opbrengsten en er moest toch een makkelijkere manier voor organisatoren en particulieren zijn om die leuke band of zangeres te vinden? En zo werd Plugify geboren. Het gebruik van het platform is gratis voor de artiesten en de boekers. Pas na een daadwerkelijke boeking moet er afgerekend worden, de fee is natuurlijk lager dan gewoonlijk. Er zijn inmiddels (tot juli) al 70 transacties gerealiseerd via Plugify met een boekwaarde van €47.437,-

Op Oneplanetcrowd.com wordt op dit moment door Plugify een crowdfunding campagne gevoerd om €650.000,- op te halen en de teller staat op dit moment al op €344.251,- en ze hebben nog 27 dagen te gaan. Niet in de laatste plaats wordt het vertrouwen van de beleggers gevoed door de stroom van media aandacht die Eline weet te genereren. Zowel artiesten als particulieren investeren graag. Er wordt 8% rente gegeven op de converteerbare lening en je kunt vanaf €250,- al investeren.

Leuk om te weten: Natuurlijk staat er bij de teamomschrijving op de website welke artiest favoriet is, die van Eline is Ramses Shaffy.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here