Alona Barkat CEO van topvoetbalclub Hapoel Beersheba

0
742

Voor het eerst in de geschiedenis van voetbalclub Hapoel Beersheba staan ze in de eredivisie dat is volgens de fans te danken aan voetbalvrouw Alona Barkat. Niet de vrouw van maar DE vrouw en eigenaar van de club.

Zij kocht de club in 2007 en haalde daarmee alle kranten. Ze was de eerste vrouwelijke eigenaar van een voetbalclub in Israel en werd aanvankelijk met grote argwaan bekeken. Haar man is miljardair Eli Barkat die zijn geld met tech investeringen heeft verdiend. Zij bezit niet alleen de club maar heeft ook volledige controle over de club.

supervrouwen-thejc-ilona-barkatHet begon allemaal met door haar doorgevoerde flinke reorganisaties en een strak plan om de club naar een hoger niveau te trekken en daarmee de liefde van de voornamelijk mannelijke fans terug te winnen. Dat inmiddels gelukt; ze dragen haar op handen. En met recht want hun club sleepte in mei van dit jaar hun allereerste landstitel binnen. En daarmee ook deelname aan de Champions League. Dat vierden de spelers door haar in de lucht te gooien.

(foto van thejc.com)

‘Voetbalvrouw’ Alona heeft niet alleen orde op zaken gesteld in haar club maar schuwde ook niet stevige uitspraken te doen over het negatieve gedrag van de toeschouwers. En haar uitspraken over meer tolerantie blijven niet beperkt tot voetbal alleen: “Via voetbal kun je sociale verandering en opvoedkundige waarden meegeven. In het voetbal is er geen plaats voor racisme en intolerantie, in mijn team spelen Arabieren, joden en christenen samen. Etniciteit en religie tellen niet mee, enkel sportieve parameters.” Best een moedige uitspraak in het nog altijd zeer conservatieve Israel.

Inmiddels staat er gloednieuw stadion met ruim 16.000 stoelen die iedere wedstrijd zijn uitverkocht en heeft ze ervoor gezorgd dat de club ook veel terug geeft aan de stad. Daarnaast zijn er speciale programma’s voor Ethiopische immigranten en Bedoeïen, beiden minderheden in Israel.

Alona Barkat is een VoetbalVrouw met hoofdletters!

Bron: sportmagazine.knack.be thejc.com en dailyrecord.co.uk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here