Een vrouwelijke sushichef is een raar gezicht voor Japanners, maar niet lang meer

0
643

Sushi is anno 2016 nog steeds een mannenzaak in het traditionele Japan, waarbij de rol van vrouwen gereduceerd wordt tot mooi en dienstbaar zijn. Chef Yuki Chizui schudt de mensen in het land van de Rijzende Zon even wakker.

Van vroeger uit werd beweerd dat vrouwen (vooral tijdens hun menstruatie) te warme handen zouden hebben om de Japanse lekkernij te rollen, hun make-up zou hun geurzin aantasten en hun smaakzin zou maandelijks gekke bokkensprongen maken.

Chef Chizui verwijst dit nu voorgoed naar het land der fabelen. Zij opende Restaurant ‘Nadeshico Sushi’ in Tokio, waar alleen maar vrouwen werken. Ik krijg er trek van!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here