Meiden- en vrouwen-voetbal in de lift

0
2576

Voetbalvrouwen + voetbalvrouwen = 2. Wij zijn uiteraard uitsluitend geïnteresseerd in de voetballende vrouwen. En de populairste mannensport ter wereld trekt in ons land steeds meer meisjes en vrouwen aan. Vorig seizoen waren er 4,5% meer inschrijvingen bij de KNVB als het jaar ervoor. De grootste stijging (9%) in de leeftijdscategorie 7-, 8- en 9-jarigen. Ook steeds meer meiden tussen 15 en 17 (een kleine 8%) trokken de kicksen aan.

Volgens Koen Adriaanse van de KNVB is meisjesvoetbal daarmee de sterkst groeiende sport in Nederland, vertelt hij bij het NOS Nieuws. De verhouding tussen jongens- en meisjesvoetbal is nu 1 op 6, maar dat gat wordt steeds kleiner. Hij denkt dat er meer meiden op voetbal gaan omdat steeds meer clubs vrouwenvoetbal aanbieden. Daardoor wordt ook de vrouwencompetitie groter.

Een andere factor voor de toegenomen populariteit vormen volgens Adriaanse de goede prestaties van het nationale Nederlands vrouwenelftal. “Vorig jaar speelde het Nederlands vrouwenelftal mee op het WK en volgend jaar organiseren we hier in Nederland het EK vrouwenvoetbal. Dat zorgt ervoor dat steeds meer meisjes het leuk vinden om voetbal te volgen en het ook willen gaan spelen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here