Binnen één dag al overspoeld met reacties op een vacature

0
1035
veel-reacties-vacature

Als je een vacature hebt en je krijgt heel veel reacties binnen, dan is dat natuurlijk heel mooi. Je wordt goed gevonden en kandidaten willen graag bij je werken.

Sommige vacatures leveren soms echter een stortvloed van reacties op. De juiste kandidaat valt er nauwelijks uit te selecteren. Het bekijken van al deze reacties kost je veel tijd. Hoe kun je hier slim mee omgaan?

Wij geven je een aantal praktische tips

  • Maak gebruik van “harde” criteria. Voldoet iemand bijvoorbeeld niet aan de “harde” eis om bijvoorbeeld een HBO opleiding afgerond te hebben, dan kun je deze persoon al heel snel naast je neerleggen. Dit kan bijvoorbeeld via een vragenlijst op op de website. De kandidaat moet dan bijvoorbeeld via een keuzemenu aangeven of hij of zij wel of geen afgeronde HBO opleiding heeft. Heeft de kandidaat geen HBO opleiding afgerond, dan volgt er een keurig bericht met daarin een melding dat het geen zin heeft om te solliciteren.
  • Vraag om een motivatie. Ik vind het vanzelfsprekend, maar lang niet alle kandidaten maken een motivatiebrief. Regelmatig zie ik sollicitaties voorbijkomen zonder enige toelichting.
  • Meld dat een assessment onderdeel kan zijn van de procedure. Dit kan drempelverhogend werken, waardoor alleen echte professionals reageren.
  • Kort de einddatum in. Als je al binnen 2 of 3 dagen al 50 reacties hebt, trek de vacature dan eerder in. Zo voorkom je dat je overspoeld wordt met reacties.
  • Bedenk goed of je de vacature op een algemene- of een specialistische vacaturesite gaat plaatsen. De aantallen reacties via algemene vacaturesites liggen vaak wat hoger, dan via een specialistische vacaturesite.

 

Ingeborg LentjesBen je op zoek naar talent en heb je geen tijd om een stortvloed aan sollicitaties te bekijken? Bekijk dan de mogelijkheden eens van onze E-recruitment service eens.

Wij vinden de perfecte secretaresse en sinds kort ook de perfecte professional in de financiële dienstverlening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here