Kinderen van 2 werkende ouders zijn sneller en slimmer

0
715

Kinderen die naar een crèche gaan, hebben meer sociale vaardigheden en kunnen sneller en beter praten en bewegen dan kinderen met thuisblijf-ouder(s). Dat komt omdat ze meer tijd doorbrengen met leeftijdsgenootjes en vaker interactief bezig zijn.

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit van Oxford en de London School of Economics. “Ouders moeten zich dus niet schuldig voelen als ze beiden werken”, aldus co-auteur van de studie Laurence Roope. “Integendeel, het heeft zelfs voordelen voor hun kind.” Maar niet alleen de interactieve spelletjes werken mee, vaak kunnen tweeverdieners hun kinderen ook meer financiële zekerheden bieden, waardoor deze vaker aan activiteiten buitenshuis deelnemen.

Toch is er ook goed nieuws voor ouders die wel veel bij hun kroost blijven. Volgens de onderzoekers kunnen ze deze snellere ontwikkeling nabootsen door thuisactiviteiten in te lassen zoals lezen, verhaaltjes verzinnen en vertellen en knutselen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here