EasyJet wil nog meer vrouwen aan de knuppel

0
592

Topvrouw Carolyn McCall van EasyJet onthulde gisteren de naam van een nieuw vliegtuig: Amy Johnson.  Zij vloog in 1930 als eerste vrouw solo van Engeland naar Australië.  De luchtvaart-prijsvechter doet dit in het kader van de vorig jaar gestarte campagne om het aantal vrouwelijke aspirant-piloten binnen 2 jaar te verdubbelen, meldt Luchtvaartnieuws.nl.

Dit Amy Johnson Flying Initiative is buitengewoon succesvol met meer dan 600 aanmeldingen. Met 33 nieuwe vrouwelijke aspirant-piloten is het eerste doel van 12% binnen 1 jaar gehaald. In 2020 moet dat aandeel 20% zijn en dus zal EasyJet ieder jaar rond de 50 vrouwelijke piloten aannemen.

Momenteel zijn er 164 vrouwelijke piloten in dienst, waarvan er 62 de ‘captain’ zijn, 5% van het totale aantal vliegers. Wereldwijd is dat maar 3% en er zijn er tot nu toe 450 vrouwelijke captains, waaronder Kate McWilliams….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here