Vrouwen-parkeerplaatsen: zijn we er blij mee?

1
861

Vrouwen-parkeerplaatsen vormen een fenomeen van de laatste jaren. Soms worden die gesitueerd in grote parkeergarages vlak bij de uitgang, zodat vrouwen niet zo ver door vaak donkere en spookachtige ruimtes hoeven te lopen.

E.e.a. stuitte al op weerstand bij zowel mannen als vrouwen. Die eersten voelen zich benadeeld, die laatsten voelen zich vooral gestigmatiseerd.

Op veel plekken in Nederland zijn ze er al: de zogenaamde ‘roze zônes’. In Bergen op Zoom wordt er nog druk gediscusseerd. Burgerlid van plaatselijke partij GBWP Marijke Helmons zegt daar het volgende over: “Vrouwen komen graag naar de stad en willen dan dichtbij en veilig parkeren. Het zou prettig zijn als ze in deze gemeentelijke parkeergarage wat extra aandacht en service krijgen, zodat men zich er veiliger voelt.”

Allereerst liggen de parkeervakken dichterbij de in-en uitgang, waardoor vrouwen niet meer genoodzaakt zijn om alleen grote afstanden af te leggen. Daarnaast zijn de vakken voorzien van extra verlichting en een kleurtje. Als laatste zijn de plekken wat breder gemaakt, zodat in-en uitladen met boodschappen, kinderwagens en kinderen een stukje makkelijker wordt.

Waar het in eerste instantie misschien stigmatiserend klinkt, omdat het wordt geassocieerd met het vooroordeel dat vrouwen niet kunnen inparkeren, denkt de lokale politieke partij dat het daadwerkelijk bij zou kunnen dragen aan een verbetering van de veiligheid.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here