Het piekmoment van deze week ligt alweer achter je. De grote dip komt er nu aan

0
692

Raar, maar waar. Het productiefste moment van de werkweek ligt reeds achter ons. Nadat we ~al dan niet met tegenzin~ uit ons bed rollen op maandag, zouden we rond 10.01 uur een piekmoment hebben in onze prestaties. De grootste dip daarentegen zit er bijna aan te komen: namelijk dinsdagmiddag 16:00 uur. Zo blijkt uit onderzoek van Microsoft Office.

De taken met de grootste prioriteit kun je dan ook het beste op maandagochtend tussen 10 en 11 aanpakken. En hierbij blijkt ook te gelden: van uitstel komt afstel en vooral vrouwen krijgen daar stress van. Vroeg beginnen betekent dus veel van je ‘to do list’ weg kunnen strepen in de week die er op volgt.

Voorts bleek dat een volle mailbox aanpakken de tijdrovendste taak is. Voor eenderde van de ondervraagden staat het rangschikken van de prioriteiten als taak op zich bovenaan het lijstje.

“Efficiënt werken en deadlines halen zijn zaken waar veel werknemers mee worstelen in deze veeleisende wereld. Een lijstje bijhouden is niet alleen een goede manier om geörganiseerd te blijven, het schrappen van gedane taken geeft ons een voldaan gevoel, aldus psychologe Linda Blair in The Daily Mail.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here