Word jij ook zo moe van al die mensen die zonodig naakt moeten?

0
929

Het is de laatste jaren een groeiende trend: uit de kleren gaan. Voor een kalender of voor een blad. En dat terwijl het schimmige mannelijke werkplaatskalendertje van weleer, de Pirelli, steeds meer arty farty wordt en ja zelfs de Amerikaanse Playboy aangekleed is.

Want jezelf ook letterlijk blootgeven is afrekenen met je omgeving en/of je verleden, lijkt het wel. Dus heb ik hele colonnes naakte vrouwen met één of geen borst voorbij zien schuifelen, mensen met stoma’s, veel te dikke en of veel te dunne creaturen, maar ook complete brandweercorpsen en sportteams in adamskostuum dan wel eva-pakkies.

Vandaag zag ik naakt passeren: een vrouw met een normaal figuur die vroeger altijd onder de Hollywood-grens van 50 kilo moest blijven, een zwaar verbrande man, een vrouw die haar eveneens blote baby borstvoeding geeft, een vrouw met lange, grijze lokken en een vrouw met een enorme buik (nee, niet zwanger) en plakkaten van tatoeages op haar lijf. O ja en ook nog een dansende vrouw met een   achterwerk dat eruit ziet als een auto uit een kettingbotsing.

Geoorloofd? Uiteraard! Maar waarom moet ik dat (zonder waarschuwing vooraf) mooi, smakelijk of zogenaamd ‘normaal’ vinden? Of nog erger: zien als een teken van kracht of empowerment? 50 jaar geleden wisten we al dat het ‘net niet’ stukken spannender is dan het ‘net wel’ laten zien.  Voor mij hoeven er echt niet alleen maar topmodellen in de media getoond te worden, maar doorslaan met al die grotere en kleinere porties vleeswaren: JAK!. Als jouw huis in de VT-Wonen komt, zorg je toch ook dat het er op z’n allerfraaiste bij staat? Ik ben niet preuts, vind alleen dat blote zaken in privé-sferen moeten blijven. Kappen dus, kranten, magazines etcetera. Ga voor mooi, naakt alleen als het subtiel is, zoals bijgaande werk van mijn favoriet: Annie Leibovitz.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here