Bammetje achter bureau is typisch Nederlands

0
1195

1 op de 5 Nederlandse werknemers luncht achter hun bureau. Iets meer dan de helft gaat van zijn plek weg om te pauzeren. Het zijn voornamelijk werknemers in Zuid-Europese landen die niet achter hun bureau eten, blijkt uit het European Eating at Work onderzoek van cateraar Eurest, uitgevoerd onder 9477 werknemers in 10 Europese landen.

In Nederland lunchen mensen gemiddeld dan ook maar 26 minuten, dit is 2 minuten minder dan in 2012 en het laagst van alle Europese landen. Ons favoriete lunchgerecht is en blijft de belegde boterham, gevolgd door fruit, warme snacks en een kom soep.

Er wordt veelal negatief geoordeeld over het wegwerken de inhoud van de lunchtrommel op de werkplek. Maar mensen die dat doen zijn beter gefocust en productiever in de middag in vergelijking met collega’s die hun pauze niet op de werkplek doorbrengen, blijkt uit onderzoek van de Humboldt Universiteit in Berlijn.

Na het eten in de kantine ontstaat een verminderde hersenfunctie, waardoor het moeilijker is ingewikkelde taken weer op te pakken en fouten op te sporen. Toch heeft lunchen in de kantine ook een aantal voordelen. Het maakt een team enthousiaster, ontspannender en vaak ook creatiever in de namiddag! Het hangt er dus maar net vanaf wat je die middag wilt doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here