Plastic handboeien en ladies only-rijen bij Air India

0
724

Alleenreizende vrouwen krijgen vanaf komende week de mogelijkheid om in een ‘Women’s only’-rij te gaan zitten op vluchten van Air India. Is dat nodig dan? Ja, luidt het antwoord.

Alleen al in dit jaar 2017 werden 2 solo-vliegende vrouwen betast door mannelijke medepassagiers. Op een vlucht van Mumbai naar New York wachtte een man tot de vrouw naast hem in slaap viel om haar te betasten. Ze werd daarop wakker en kon gelukkig alarm slaan bij het cabinepersoneel. Op een andere vlucht, van Delhi naar Muscat, trok een man zomaar een vrouw naar zich toe en fluisterde haar obscene taal in de oren. Ook zij verwittigde de purser.

De Indiase vliegmaatschappij kondigt voorts aan dat het voor plastic handboeien zorgt aan boord, om passagiers zich niet gedragen in toom te houden. “Wij vinden dat het onze verantwoordelijkheid is om het reiscomfort van onze vrouwelijke passagiers te verbeteren”, aldus een woordvoerder in de Indiase krant ‘Hindu’. “Er zijn steeds meer vrouwen die alleen reizen. Daarom reserveren we een rij nu voor hen.” Concreet gaat het om 6 zetels per vlucht.

Een en ander valt niet bij alle vrouwen in het juiste pulletje. Zij vinden het juist een seksistisch actie van Air India en vrezen dat ‘Women’s only’-rij discriminatie in de hand werkt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here