De Jacqueline’s en Elizabeth’s zijn succesvoller dan de Tina’s en de Wilma’s van deze wereld

0
707

Nu het geslacht van een aankomend kind meestal bekend is, zijn aanstaande ouders druk in de weer een zo goed mogelijke naam te verzinnen. Er is aan de ene kant een trend om gekke, opvallende namen te kiezen en aan de andere kant zijn de oerhollands klinkende Sophie’s en Anne’s nog steeds IN.

Albert Mehrabian, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Californië, schreef ‘The Baby Name Report Card’. Daaruit wordt zonneklaar dat ‘What’s in a name?’ van Shakespeare achterhaald is. Want sommige voornamen geven beduidend succesvollere mensen dan anderen. Gekeken is naar populariteit, de perceptie van andere mensen, succesvol en gelukkig zijn. En dit zijn de resultaten. Uiteraard in het engels.

Meest succesvol
1. Jacqueline
2. Morgan
3. Elizabeth
4. Katherine
5. Victoria
6. Lauraine
7. Susan
8. Catherine
9. Kate
10. Madeleine

Minst succesvol
1. Wilma
2. Weeza
3. Virgie
4. Trixie
5. Tina
6. Swoosie
7. Suzee
8. Soosie
9. Sissy
10. Mush

Illustratie: UniekKaartje.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here