Beduidend meer vrouwen economisch zelfstandig geworden in afgelopen 10 jaar

0
600

Mooi statistisch nieuws. Meer vrouwen zijn economisch zelfstandig geworden en hoewel mannen gemiddeld nog steeds meer verdienen, wordt de kloof kleiner. Dit schrijft minister Jet Bussemaker (Emancipatie) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Vrouwen werken nog steeds vooral parttime, maar het aantal gewerkte uren loopt op. 73% van de werkende vrouwen heeft een deeltijdbaan. Ging in 2007 nog bijna de helft (46%) van de vrouwen minder werken na de geboorte van een kind, in 2015 was dat gedaald naar 36%. De helft van de mannen die net vader zijn geworden, levert nu een halve of hele dag in om voor de kleine te zorgen.

In het bedrijfsleven daalde het salarisverschil tussen mannen en vrouwen van 22% in 2008 tot 20% in 2014. Bij de overheid verdienen jonge vrouwen nu soms meer dan hun mannelijke collega’s, aldus Bussemaker, die vindt dat er nog genoeg te doen is. “Deze beweging naar meer gelijkheid stemt voorzichtig positief, maar de percentages zijn duidelijk, we zijn er nog niet.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here