Tijd voor Liefde en Passie

0
703

Hallo Supervrouw! Het is weer zover het is…. Valentijnsdag

Nu hoor ik sommige van jullie denken… pffffff commercieel gedoe….. En ja, persoonlijk denk ik dat ook. Maar toch. Overal waar je nu komt en kijkt verschijnen de rode en roze hartjes, schattige knuffelige beertjes en andere accessoires allemaal in het teken van de liefde. En dus worden de meeste van ons er toch in meegezogen. Al komt het alleen al door die ene speciale persoon waarvan jij ontzettend veel houdt. Of misschien ben je wel stiekem tot over je oren verliefd!

Liefde hoef je niet alleen te voelen voor diegene die je liefhebt. Liefde is naar mij idee ook het houden van…, en het dankbaar zijn voor… Voor alles en iedereen om je heen. Waar je nu staat. Wat je nu hebt en voor de dingen die je nog te wachten staan.
Er zijn verschillende momenten waarop jij kan laten blijken hoe blij je bent met iets en/of iemand in jouw leven. Nu komt er dan Valentijnsdag aan, maar wij gebruiken ook de gelegenheid op verjaardagen, feestdagen, jubileumdagen enzovoort. Of ben jij iemand die het elke dag laat zien?

Tijd voor jezelf
Oké, waar ik wil naar toe. We laten allemaal aan de ander zien hoe blij we met hen zijn en willen dan ook goed voor hun zorgen. Maar …… joehoe….. ondernemer……. Laat je dat ook aan jezelf zien? Zorg jij ook goed voor jezelf? En daarnaast dan ook voor je bedrijf? Neem jij weleens tijd voor jezelf? Door goed voor jezelf te zorgen, zorg je ook goed voor je bedrijf en voor anderen.

Heb jij het megadruk, is je to-do lijst meters lang, en heb je het idee dat alles op jouw schouders ligt? Ben je wellicht een beetje je passie kwijt voor waarom jij ondernemer bent geworden? Ondernemen is meer dan alleen je passie uitvoeren. Er komt zoveel bij kijken. Het is de kunst om de liefde voor het ondernemersvak vast te blijven houden.

Maar hoe?
Als je je afvraagt hoe je meer tijd voor jezelf kan creëren denk dan eens aan de dingen die je allemaal doet.

Schrijf alle taken die jij op je neemt en uitvoert op onder elkaar
Zijn er taken die je kan en zou willen uitbesteden?

Bekijk je mail op maximaal twee of drie momenten per dag
En vergeet niet de geluidjes van binnenkomende mail uit te zetten! Probeer dit een paar dagen achter elkaar en je zal merken dat het meer rust in je hoofd geeft en de verwerking minder tijd in beslag neemt.

Laat afspraken door een ander inplannen
Zijn er veel mensen die met jou een afspraak willen maken? Afspraken maken en inplannen vraagt ook aardig wat tijd. Wellicht vind je het fijn als het voor je gedaan wordt? Je kan ook de mensen zelf de afspraken laten inplannen op door jou aangegeven momenten via de tool TimeTrade. Dit scheelt ook een hoop gedoe en heen en weer mailen.

Dit zijn nog maar een paar tips & trucs, van de vele, die ervoor kunnen zorgen dat jij meer tijd voor jezelf krijgt. Heb jij zelf een goede tip? Laat ‘m dan hieronder achter!

Linda Commandeur is Virtueel Professional. Zij ontzorgt ondernemers door werkzaamheden van hen uit handen te nemen. Zo kunnen de ondernemers zich meer focussen op hun corebusiness, gezin, gezondheid… Via haar website, Facebook en LinkedIn blijf je op de hoogte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here