Attentie: Nederland voert dienstplicht voor vrouwen in

0
960

Met Jeanine Hennis als baas op Defensie is er een mannenmuur geslecht en het gaat nog ietsjes verder ook. De lusten en de lasten van het feminisme. De militaire dienstplicht gaat namelijk ook voor vrouwen gelden. Aangezien dit al 20 jaar wordt opgeschort, is het voorlopig nog een kwestie van ‘op papier’.

Deze nieuwe wet houdt in dat meisjes vanaf volgend kalenderjaar, net als jongens, als ze 17 jaar zijn een brief krijgen over hun dienstplicht. Tot nu toe stelde Defensie vrouwen uit vanwege hun achterstand op de arbeidsmarkt, maar minister Hennis vindt dat gelijke behandeling zwaarder weegt. Bovendien zijn vrouwen inmiddels vrijwel even hoog opgeleid als mannen en daar heeft Defensie juist behoefte aan.

De wettekst zal dan ook worden aangepast. Daarin zal in het vervolg o.a. gerept worden over ‘de dienstplichtige’ én ‘broeder- en zusterdienst’.

Illustratie: Koninklijke Landmacht

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here