Vrouwen die Moeder Natuur met hand en tand beschermen

0
3865

In verband met Internationale Vrouwendag vraagt het Wereld Natuur Fonds om hun vrouwelijke rangers in het zonnetje te zetten. Uiteraard doen we dat graag.

Maak kennis met vrouwen die neushoorns, leeuwen, olifanten, en luipaarden met hand en tand beschermen en zich inzetten voor ecoducten en andere veilige dierenovergangen.Doreen Adongo is Ranger bij Kenya Wildlife Service in Nairobi National Park; hier checkt ze de witte neushoorns tijdens de ondergaande zon.

Thandiwe Mweetwa is leeuwenexpert evoor WNF-partner Zambia Carnivore Programme. Ze doet niets liever dan wekenlang in het veld doorbrengen om leeuwen te monitoren. Ze raakte als jong kind al geïnteresseerd in dieren toen ze op school naar een ‘natuurclub’ ging. Daar leerde ze welke bedreigingen er tegenwoordig zijn voor wilde dieren zoals leeuwen en wilde honden.

Sabita Malla is pas 31 en leidt binnen het Wereld Natuur Fonds in Nepal een onderzoeksteam dat alleen uit mannen bestaat. Tijdens het werk in het veld is ze ooit achterna gezeten door een kudde wilde olifanten en een andere keer stond ze oog in oog met een python.

Enkhee Devee is manager van het Mongoolse deel van het Altai Sayan programma. Ze speurt een vallei af op zoek naar sneeuwluipaarden.

Umi A’Zuhrah Abdul Rahman is van WWF-Maleisië. Ze werkt nauw samen met de Orang Asli, de inheemse bevolking van het schiereiland Maleisië, om bijvoorbeeld mens-dierconflicten met wilde olifanten tegen te gaan.

Hui Wan staat aan het hoofd van het Reuzenpanda programma van WWF China. Op de foto is ze in gesprek met een Chinese ambtenaar over de ecoducten op de achtergrond. Het idee voor de ecoducten hebben de Chinezen opgedaan tijdens een werkbezoek aan Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here