Vrouwen zijn drijvende kracht achter AirBnB

0
515

In de wereld van start-ups en techbedrijven,zijn mannen nog steeds in de meerderheid. Alhoewel de Raad van Bestuur van het razendsnel gegroeide platform AirBnB, geheel uit mannen bestaat, is wereldwijd 55% van de kamerverhuurders vrouw.

Opvallend veel kunnen zodoende verhuur rondkomen, de hypotheek betalen of een eigen bedrijf starten, stelt Airbnb. Voor wat betreft dat laatste schat het platform dat zo’n 50.000 vrouwen op deze wijze zelfstandige zijn geworden, meldt het AD vandaag.

Topman Brian Chesky wil dat aspect van zijn bedrijf onder de aandacht brengen, in plaats van de overlast in buurten met veel kortetermijnverhuur of de juridische strijd die het bedrijf voert met wetgevers in veel landen. “Dat iedereen in 60 seconden ondernemer, gastheer of gastvrouw kan worden, zorgt voor gelijkheid”, aldus Chesky tegen CBS.

60% van de aanbieders met het label ‘Superhost’ is vrouw. Die titel verdient een ondernemer met goede recensies, communicatie en service. Vrouwen 60+ ontvangen het vaakst de topscore van 5 sterren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here