De rode vlag uit voor het eerste echte menstruatie-boek van Nederland

0
1121

‘Opoe is op bezoek’, ‘lid zijn van het Rode Kruis’, ‘de rode Ferrari staat voor’, ‘het emmetje’: zo maar wat bijnamen en termen die aan de menstruatie gegeven worden door ons zo ontzettend moderne Nederlandse vrouwen. En het is exact waar het nieuwe boek van ‘Menstruatie-specialiste’ Paula Kragten mee begint.

500 rijpe eieren
We menstrueren tegenwoordig zo’n 500x in ons leven, 10x vaker dan in de Middeleeuwen. Voor een succesvolle voorplanting lijkt het geen voorwaarde. Konijnen menstrueren ook niet. Is al dat gemenstrueer wel gezond? Zouden we ook zonder kunnen? En hoe kan het trouwens dat ‘het’ nog altijd zo’n ongemakkelijk gespreksonderwerp is? Alsof je met je nagels over het schoolbord krast als je erover begint. Wordt het geen tijd voor trots in plaats van schaamte? We weten toch waar het fenomeen voor dient, en hoe het biologisch hoort te werken? Of niet? Want wat is eigenlijk een normale menstruatie? Wanneer is het ‘code rood’ en moet je wél naar een arts?

Menstruatie-archief
Paula Kragten lanceerde in 2014 Period.nl, een site waar alle wetenswaardigheden over menstruatie op een doordachte en speelse manier samen komen. Journaliste Kragten verzamelt al 30 jaar menstruatie-feiten, -fabels en -nieuws. Een jaar na de lancering van deze wereldprimeur werd ook de internationale editie een feit.

Mooi rood is niet lelijk
het boek met bovenstaande titel is het logische gevolg van alle rode content die er in de loop van de jaren verzameld is. Het belicht de tragische, komische en mooie kanten van een onderwerp dat meer aandacht verdient. Wij van Supervrouwen waren aanwezig bij de feestelijke presentatie van het boek, alwaar de rozerode champagne prima smaakte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here