Vrouw van 117 leefde in 3 eeuwen. Recept: geen man, 2 rauwe eieren per dag en koekjes

1
1922

Emma Morano was de oudste mens op aarde en de laatste die in de 19e eeuw (1899) is geboren. De Italiaanse overleed vorige week. Wat iedereen altijd over en van haar wilde weten is het geheim. En haar antwoord is even verrassend als simpel.

Emma nam elke dag 2 rauwe eieren en koekjes. Verder at ze niet zoveel, want ze was behoorlijk tandeloos. Een arts vertelde haar ooit dat eieren zouden helpen tegen bloedarmoede.

Een ander recept waarvan men denkt dat het haar geholpen heeft zo oud te worden is haar vrijgezellenbestaan. In de jaren ’30 scheidde ze van haar toenmalige (meppende) echtgenoot en sindsdien is ze nooit meer hertrouwd.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here