We willen allemaal graag naar borsten kijken, behalve als ze doen wat ze moeten doen

0
906

Deze week gaf de Nieuw Zeelandse senator Larissa Waters haar kindje vanuit de regeringsbankjes even haar voeding. Heel decent en bedekt, maar bovenstaand kiekje vloog wel het internet over.

De Vlaamse actrice Véronique Leysen deelde afgelopen maandag op Instagram een foto waarop ze te zien is terwijl ze borstvoeding geeft aan haar 4 maanden oude zoontje Otto. Dat doet ze open en bloot en daar heeft ze een goede reden voor. Ze is simpelweg heel trots dat ze dat kan. “Het is een van de mooiste dingen in de natuur.”

Daar kwamen heel wat reacties op. Zelf was ze bang voor de negatieve commentaren, maar die vrees bleek onterecht. Heel wat vrouwen deelden zelfs een eigen borstvoedingsfoto via sociale media. Ze wil niet tot de ‘moedermaffia’ gerekend worden en benadrukt nog wel even dat ze niets tegen flesjesvoeding heeft. Ze maakte van de gelegenheid gebruik om haar vroedvrouw en gynaecologe te bedanken, maar ze deelde eveneens een mozaïekfoto van allerlei vrouwen die in navolging van haar zelf een borstvoedingsfoto op sociale media hadden gedeeld.

“Zie eens hoe prachtig jullie er allemaal uitzien. Wat een schoonheid en wat een wonderbaarlijk kostbaar ding is borstvoeding toch. Bedankt om alle die intieme momenten tussen jou en je baby te delen. Dit is zo hartverwarmend en zo cool.”

Dat we er überhaupt over schrijven en dat dit opvallend is in een wereld die bol staat van ‘tieten-kont-tieten-kont’ (vergeef me even de GeenStijl-stijl) is op z’n zachtst merkwaardig te noemen. Zo niet de omgedraaide wereld. Zodra vrouwenborsten ingezet worden om te doen waar ze voor gemaakt zijn, wenden velen nog steeds even hun hoofd af, zowel mannen als vrouwen. Maar de borsten van de levensgrote FA-mevrouw hier vlakbij mij in de bushalte doet geen hoofden afwenden. Toch gek!

Annedieke

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here