Florence Meershoek presenteert Amsterdamse onderneemsters: Gretske de Jong

0
793

Haar vader had een boekhandel in Zuid-Afrika en als kind las ze al ontzettend veel. Niet heel gek dat ze vandaag de dag manager is bij 1 van de bekendste boekhandels van Nederland: Scheltema. We hebben het over Gretske de Jong.

Opgegroeid in Zuid Afrika ten tijde van de apartheid. Toen ze op haar 23e haar studie letteren afrondde in Johannesburg, vertrok ze helemaal alleen naar Nederland. Ze ging als studente al ieder jaar backpackend naar Europa en het was haar al opgevallen hoe vrij het was in Nederland, vooral in Amsterdam. Ze was dan ook meteen verliefd op de stad en is er nog steeds.

2 jaar geleden verhuisde Scheltema van het Koningsplein naar het Rokin en toen haar gevraagd werd daar als winkelmanager aan de slag te gaan, hoefde ze niet lang na te denken. “Die positie wordt binnen het boekenvak gezien als het neusje van de zalm. Wat dat betreft ben ik een gelukkig mens.”

Het hele artikel kun je HIER lezen.

Florence Meershoek is freelance tekstschrijver en redacteur. Ze helpt ondernemers met het schrijven, herschrijven en redigeren van (web)teksten. Door kritisch te luisteren en door te vragen komt ze snel tot de kern. Met als doel: teksten schrijven die lekker lezen. Voor deamsterdameondernemer.nl interviewt Florence ondernemers over hun drijfveren, passie en redenen waarom ze elke dag weer aan de slag gaan. Aan de hand daarvan schrijft ze pakkende, positieve verhalen die de ondernemers kunnen gebruiken als branding of (start van een) blog, op hun site en social media.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here