Doe nu de cursus staand plassen voor vrouwen.

0
2417

Ik leerde het als jong meisje al van mijn moeder: staand plassen in gevallen van nood. Je kunt natuurlijk altijd een plastuit in je Hermes-tas stoppen, maar deze truc moet je zeker met je vriendinnen, zussen, moeders, grootmoeders, dochters en kleindochters etc delen.

Uiteraard is het ‘gezeik’ van vrouwen over het feit dat er in steden 20x zoveel p-plekken voor mannen zijn als voor vrouwen de reden van dit bericht. En het feit dat de grootscheeps opgezette ‘plasactie’ op het Leidseplein morgen NIET doorgaat, wegens téveel foute aandacht van eventuele gluurders, snappen wij ook. Daarom een korte cursus ‘staand plassen voor meisjes’. Niet uit penisnijd, maar omdat het maar handig kan zijn. Komtie….

Begin hiermee te oefenen onder de douche. Spreid je benen een weinig en spreid met je vingers van 1 hand je schaamlippen iets. De urinestraal loopt bij de meeste vrouwen van nature omlaag en dat moet dus anders. Houd je vingers in een V-vorm en druk voorzichtig net boven je plasgaatje. Sturen doe je vervolgens door, al naar gewenst, links of rechts iets harder te drukken.

De snelheid van de straal kun je onder controle te krijgen door zelf meer of minder druk op je blaas uit te oefenen. Het kan ook zijn dat je in het begin tegen je schaamlippen aan plast. Maar oefening baart plaskunsten. Als je dit traint, blijven er ook geen druppels achter. Gebeurt dat toch, dan kun je ze afschudden (doen mannen ook) of indien voorhanden met een tissue deppen.

Meer controle over je hele vrouwelijke urine-systeem krijg je door het zogenaamde ‘pareltjes pissen’. Dat is krachtig beginnen afwisselen met abrupt stoppen. Veel vrouwen leren dit tijdens een zwangerschap zichzelf aan en een leuke bijwerking: regelmatig deze bekkenbodemspier-oefeningen doen, zorgt ook voor meer pret bij de seks.

De eerste weken dat je ook buitenshuis staand plast, is een wijde rok dragen het handigste. Daarmee kun je ook zonder gêne op de manen-urinoirs. (Wild plassen kost namelijk €900,- als je pech hebt). Met enig dooroefenen lukt het je op den duur zelfs in je skinny jeans. En / of: je koopt toch een hulpmiddel.

Succes!
Annedieke
met dank aan wijlen mijn moeder Hendrika Klein Baltink.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here