Dit is volgens de wetenschap de beste muziek om te ontstressen

0
1147

Neurowetenschappers gingen in opdracht van het Britse onderzoeksbureau MindLab op zoek naar welke muziek wij mensen het meeste ontspannen. Proefpersonen werd eerst gevraagd een aantal moeilijke puzzels zo snel mogelijk op te lossen. Tegelijkertijd kregen ze daarbij verschillende muzieknummers te horen. De wetenschappers checkten daarbij de hersenactiviteit, hartslag, bloeddruk en ademhaling.

Van alle soorten nummers bleven de meesten opvallend kalm bij ‘Weightless’ (alleen van de titel word je al relaxt) van Marconi Union. Opmerkelijk genoeg was dat ook de opzet destijds van de makers ervan. Daarvoor werkten ze samen met enkele geluidstherapeuten.

“Enkele vrouwen van onze onderzoeksgroep werden zelfs slaperig na het beluisteren van dit nummer. Ik raad dus af om het nummer in de auto op te zetten, aldus Dr. David Lewis-Hodgson van MindLab. “Maar voor moeilijke slapers zou het weleens goed kunnen werken.”

Wij van Supervrouwen zeggen: een rustig weekend gewenst!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here