Eerste makelaarskantoor bestierd door alleen vrouwen bestaat al 27 jaar

0
489

Makelaarskantoor De Vries Robbé in de Haagse Javastraat is een begrip. Niet alleen vanwege hun zakelijk succes, maar zeker gezien de geschiedenis en de oprichting. Noor de Vries Robbé-Corwin beschrijft in haar boek ‘Haagse dames in de makelaardij’ 27 jaar van haar werkzame leven. Hoe zij van binnenhuisarchitectuur overstapt naar de makelaardij in Den Haag. De beginjaren van haar carrière vallen samen met de 2e feministische golf in Nederland.

Vrouwen benutten vanaf die periode allerlei gebieden nieuwe kansen. Besluiten worden niet langer aan mannen overgelaten. Er komt meer gelijkheid tussen de seksen. Onder invloed van die opwindende tijdgeest richt Noor De Vries Robbé een eigen makelaardij op waar alleen maar vrouwen werken. Zijn zij net zulke goede of zelfs betere makelaars dan mannen?

Haar handel en wandel van 1973 tot 2000 beschrijft zij, met een schat aan geschiedkundige feiten over de ontwikkeling van wen, vroude makelaardij en de huizenmarkt. Vermakelijke voorvallen zowel op kantoor als in de praktijk lichten een tipje van de sluier op. Kopers en verkopers doen inspiratie op, zodat zij samen met hun makelaar iets ingrijpends als verhuizen tot een goed einde zullen brengen. Wonen mag tegenwoordig eerder een ‘beleving’ zijn, maar een huis heeft nog altijd een ziel.

‘Haagse dames in de makelaardij’ is vanaf 7 november 2017 verkrijgbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here