#Workmode: werkplekken voor girlbosses

1
1526

Emilie Sobels (29) is mede-oprichtster van Fashiolista en startte 2 jaar geleden een nieuwe onderneming: Hashtag Workmode. Daarmee biedt ze werkplekken aan in Amsterdam voor online influencers. 2x per maand geeft ze haar cliënten carrière-advies.

Het concept sloeg aan: vorig jaar zomer is er ook een kantoor in Rotterdam en eentje die net geopend is in Utrecht. Het collectief is een eclectisch gezelschap vrouwen: bloggers, grafisch ontwerpers, marketingspecialisten, fotografen, etc.

‘Girlbosses’ noemt Emilie hen. Dit zijn gisse, jonge vrouwen van nu die weten wat ze willen en hun dromen en ambities najagen. Ze knokken voor hun carrière, staan stil bij successen en realiseren zich dat tegenslagen er ook bij horen.

Er is een behoefte onder vrouwen om onder elkaar te kunnen zijn, vertelt Sobels in het NRC. Omdat ze kampen met dezelfde dilemma’s, bijvoorbeeld: hoe combineer ik werk met kinderen? Hoe regel ik zwangerschapsverlof? Dat is hier beter bespreekbaar. “Als wij samen lunchen gaat het echt niet alleen maar over nagellak of nieuwe ontharingsmethodes. Maar het is ook geen schande als je er wél over begint.”

Bovendien gelooft ze in de dynamiek die ontstaat wanneer je een groep vrouwen bij elkaar zet. “Je hoort vaak dat vrouwen gemener zijn dan mannen, of dat zo’n samenwerkingsverband leidt tot cat fights . Ik deel die mening niet. Vrouwen kunnen onderling juist heel goed samenwerken, en ze versterken elkaar. Pas als je er mannen bij zet, ontstaat er competitiedrang.”

#Workmode: In hartje Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

#WORKMODE from Mr.Frank on Vimeo.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here