Goede voornemens? Stop met ‘maren’ en ‘moeten’!

0
365

Het is niet alleen de toon, maar ook de inhoud van je boodschap die bepaalt hoe succesvol je bent. Niet voor niets dat bedrijven, ondernemers en zzp’ers hun stinkende best doen om bijvoorbeeld een zo pakkend mogelijke website te hebben.

Professor Bernard Roth van de University Stanford heeft 2 belangrijke adviezen voor wat betreft onze woordkeuze……

1. Zeg ‘EN’ in plaats van ‘MAAR’
‘Ik wil naar de film, maar …. ik moet nog van alles’ is wat we normaal zeggen. Verander je dat echter in ‘Ik wil naar de film en ik heb veel werk’, dan geef je je hersenen meer ruimte. Het woordje ‘maar’ creĆ«ert een conflict dat vaak niet eens bestaat. Gebruik je ‘en’, dan komen er in je hoofd meer oplossingen om zonder stress te handelen. Een kortere film bijvoorbeeld.

2. Zeg ‘IK WIL’ in plaats van ‘IK MOET’
‘Ik moet vandaag nog sporten.’ Iedereen klaagt wel eens over de vervelende dingen in het leven. Beter is te beseffen dat we daar zelf voor kiezen. Zelfs al zijn het minder leuke taken, we doen ze omdat we er iets uithalen. Onze geest werkt geniepig: het probeert altijd onze beste bedoelingen te ondermijnen. Als we ‘ik wil’ gebruiken, herinneren we onszelf eraan dat we ons leven proberen verbeteren en zelf in de hand hebben, ook al is dat niet altijd even leuk. Daarmee hoe je je doel voor ogen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here