Eva Jinek is Omroepvrouw van het Jaar!

0
672

Eva Jinek kreeg terecht veel lof de afgelopen tijd. Vanavond werd ze uitgeroepen tot de Omroepvrouw van het Jaar. De kijkcijfers van haar talkshow JINEK overstijgen die van concullega Humbert Tan en die van haar ‘leermeester’ Jeroen Pauw. Volgens haar vakbroeders was zij vorig jaar de beste presentatrice in Hilversum. Daartoe ontving zij eerder al een TV Beeld uit handen van Jeroen Pauw, tijdens een live-uitzending van hun gezamenlijke talkshow.

“I work my ass off and I am very, very interested in everything”, Dat zei ze onlangs tijdens de Next Women Summit, waar ze in haar onberispelijk Engels een oproep deed aan vrouwen om meer van zich te laten horen en zichtbaarder te worden in de media. Dat doet ze ook op haar website. Onder het kopje ‘Vrouwen horen ook thuis op de buis’, schrijft Eva:

“Ik wil er samen met jullie voor zorgen dat de opinies van vrouwen en vrouwelijk leiderschap net zo prominent aanwezig zijn in onze samenleving als die van mannen. Statistisch gezien zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in topposities in de maatschappij. Of we het nu hebben over de wetenschap, politiek of het bedrijfsleven. Het is een probleem, een zorg die de hele samenleving aangaat. We kunnen niet meteen iets veranderen aan het feit dat we deze functies in mindere mate bekleden, maar we kunnen wel al een stap zetten: intelligente en kundige vrouwen met kennis van zaken een vanzelfsprekendheid maken aan tafels waar de publieke opinie wordt gevormd.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here