Katharine Graham tot leven gewekt door Meryl Streep en Steven Spielberg

0
345

Katharine Graham, Kate of Kay voor intimi, was dé vrouw achter de Watergate-onthullingen. Opgegroeid als tam vogeltje in een rijk nest, werd ze op haar 46ste ineens uitgever van The Washington Post toen haar man zelfmoord pleegde.

Van een vrouw die etentjes organiseerde, transformeerde ze in een charismatisch leider van een gezaghebbende krant. Katharine was oprecht en zette haar onzekerheid om in een stevig vertrouwen op haar eigen intuïtie. Ze overleefde het old boys network van de krantenwereld en slaagde erin haar krant tot nieuwe hoogten te brengen.

Ze was bevriend met de Kennedy’s en andere politieke kopstukken, maar schroomde niet om ~in tijden van corruptie en schandalen~ het nieuws te brengen zoals het was.

Katharine Graham schreef haar persoonlijke geschiedenis in 1997, waarvoor ze de Pullitzerprijs won. Het levensverhaal van een bijzondere vrouw en de eerste vrouwelijke CEO in de Fortune 500. Ze overleed in 2001. In 2014 besloot de uitgeefpoot van het LINDA-imperium haar autobiografie opnieuw uit te geven, die na 2 decennia nog steeds niet aan actualiteit heeft ingeboet.

En vanaf 1 februari is er de speelfilm ‘The Post’, met knallende namen. Meryl Streep in de titelrol, Tom Hanks als haar journalist en dat alles geregisseerd door Steven Spielberg.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here