Grace Boldewijn van Bocari Engineering

1
1036

Grace Boldewijn is oprichter en directeur van Bocari Engineering in Breda en 1 van de 5 Nederlandse vrouwen, die op de shortlist staan van de Wintrade-awards. Grace is genomineerd in de categorie Women in Engineering. Aanstaande woensdag 16 mei vindt de uitreiking plaats in Londen.

Win Trade Award

Wie?
Grace Boldewijn startte in 1998 het ingenieursbedrijf BoCari Internationaal in Breda. Het bedrijf heeft 25 mensen in dienst. Ze omschrijft zichzelf als een ‘Surinaamse, Brabantse en Nederlandse vrouw. Zwart, bruin of pimpelpaars als het moet.’ Ze ligt niet wakker van etiketjes. Grace had 10 jaar lang een vaste column in het Financieel Dagblad en zat 11 jaar in het bestuur van ‘De Brabants & Zeeuwse Werkgeversvereniging’.

Roots
Toen ze in 2002 door EFBWBO (European Federation of Black Women Business Owners) tot Zwarte Zakenvouw van Nederland werd uitgeroepen, gingen er veel deuren voor haar open. Het gaf, ook internationaal, erkenning.

Onderneemster
De BoCari Groep begeleidt het technische proces tussen grondstof en product en is actief op het gebied van de (petro)chemie, voedingsmiddelenindustrie, tankoverslag en industriële automatisering. Ze startten projecten op in Koeweit, Suriname en op Curaçao en outsourcen een gedeelte van het programmeren in India.

Passie
BoCari is haar bron van inkomsten. Maar haar grootste kick vindt ze in haar laatste onderneming: The First Step To. Daarin begeleidt ze statushouders met wie ze via de gemeente in contact komt. Ze waren in hun thuisland ondernemer en willen in Nederland opnieuw voor zichzelf beginnen.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here