Vrouwen krijgen voor academische functies zwaardere sollicitatiegesprekken

0
451

Bij sollicitaties wordt vrouwen het vuur nog steeds nader aan de schenen gelegd dan mannen. Ze worden vaker onderbroken en krijgen meer en stevigere vragen, ook al hebben ze exact dezelfde competenties.

Opnames
Zo blijkt uit onderzoek op 2 grote Amerikaanse universiteiten. De wetenschappers maakten 119 video’s van even zoveel sollicitatiegesprekken op bij de University of California en de University of Southern California en keken die terug. Het resultaat publiceerden ze in het wetenschappelijke tijdschrift Social Sciences.

Vaker onderbroken
Terwijl mannen gemiddeld 14 vragen gesteld krijgen als het om een baan gaat, krijgen vrouwen er gemiddeld 17. Bovendien werden vrouwen vaker in hun antwoorden onderbroken, waardoor ze uiteindelijk minder tijd overhouden om hun punt te maken.

Verklaart veel
Dit zou verklaren waarom er veel meer mannen dan vrouwen in academische functies zitten. “Vrouwen met een indrukwekkend cv worden stevig uitgedaagd, soms zelfs buitensporig, en daardoor hebben ze minder tijd om een samenhangend en overtuigend gesprek te voeren.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here