Romana Vrede is vandaag eerste ‘Zomergast’

0
386

Actrice en theatermaker Romana Vrede (45) is de eerste ‘Zomergast’ van dit jaar. Presentator Janine Abbring begint aan een tweede seizoen van dit meest besproken programma van de Nederlandse buis. De eerste uitzending is vanavond…….

Schoonheid in lelijkheid
“Zomergasten geeft me de kans om de schoonheid te laten zien die schuilt in de details van lelijkheid”, aldus Romana Vrede. “Als je gedwongen wordt om de dingen steeds vanuit een ander perspectief te bekijken, dan ga je het leven zien als een film. De mise-en-scène ligt niet vast, die maak je zelf.”

Charlie
Romana Vrede is actrice en verbonden aan het Nationale Theater in Den Haag. Vorig jaar won ze de prestigieuze toneelprijs Theo d’Or voor haar hoofdrol in RACE. Haar rol in de theatermarathon ‘The Nation’ leverde haar een nominatie op voor de Colombina, de prijs voor de indrukwekkendste vrouwelijke bijrol. Komend jaar is ze opnieuw te zien in haar eigen stuk ‘Who’s afraid of Charlie Stevens?’, over de liefde voor haar ernstig autistische zoon Charlie en de plaats die ze voor hem bevecht in de samenleving.

Eberhard van der Laan
Janine Abbring praat 6 zomeravonden lang met gasten over zijn of haar ideale televisieavond aan de hand van fragmenten. Ze maakte in 2017 haar debuut als presentator van het interviewprogramma. Vooral haar uitzending met de inmiddels overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan kreeg veel lof. Ze ontving voor dit gesprek ook de Sonja Barend Award.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here