MUST SEE: 33-jarige Bengaalse beklom de 7 hoogste bergen ter wereld

0
769

Ze is activiste, schrijfster, maatschappelijk werkster én bergbeklimster. De 33-jarige Wasfia Nazreen was vorig jaar de eerste Bengaal die de zogenaamde ‘Seven Summits’ bedwong, oftewel: de 7 hoogste bergtoppen op elk continent.

De lijst
Mount Everest, Azië (8848 m)
Aconcagua, Zuid-Amerika (6962 m)
Denali, Noord-Amerika (6190 m)
Kilimanjaro, Afrika (5895 m)
Elbroes, Europa (5642 m)
Vinsonberg, Antarctica (4892 m)
Puncak Jaya of Carstenszpiramide, Oceanië (4884 m)

Alpiniste
Niet zomaar iets, want we lazen de afgelopen jaren steeds vaker dat alpinisten niet meer terugkeerden van hun tocht. Een goede conditie is volgens Nazreen dan ook niet het enige aspect van haar voorbereidingen, vertelt ze bij National Geographic. “Je kunt de sterkste atleet van de wereld zijn, maar als je niet in staat bent om in alle rust belangrijk besluiten te nemen, dan leg je je leven – en dat van anderen in de waagschaal. Daarom was meditatie voor mij een essentieel onderdeel van mijn reizen naar de top.”

iPhone
Nu ze haar haar doel bereikt heeft, is ze bezig met het opstellen van een bijzonder onderwijsprogramma voor jonge vrouwen, waarin outdoortraining en mindfulness centraal staan. “Ik hoop een inspiratie te zijn voor de jeugd in mijn geboorteland, maar ze hoeven natuurlijk niet allemaal klimmer te worden. Wat ook de bergen in hun leven worden, ik hoop ze vooral de krácht te geven om deze te bedwingen.” Wasfia Nazreen legde al haar klimavonturen ‘op het dak van de wereld’ vast op haar iPhone, met deze schitterende korte docu als resultaat:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here